Rólunk

Bemutatkozik a Visán

Gyártástechnológia

Kutatási és Fejlesztési Központ

Az Egyesült Államokban elért megállapodásokat követően, a Visán a K+F+I központjában új termékeket fejleszt ki, és folyamatosan javítja a készítményeit annak érdekében, hogy minél jobban közelítsen a kisállatok táplálkozási szükségleteihez.

Friss hús direkt injektálása

Minden prémium és szuper prémium táp a termelési folyamat során végrehajtott friss hús közvetlen injektálására alapuló eljárásokkal készül. A friss hús használatának számos előnye van, szemben a húsliszt alkalmazásával. A friss hús darálékká alakításához ugyanis csak egy hőkezelésen megy keresztül. Ezzel szemben a húsliszt kettő hőkezelésen esik át, míg darálék lesz belőle: az elsőn azért, hogy a friss húsból húsliszt legyen, a másodikon pedig akkor, amikor a húslisztből darálékot csinálnak. Minden hőkezelés csökkenti a friss húsban található tápértéket, ezáltal a végtermék minősége is rosszabb lesz. Ezért a friss hús használatának számos előnye van, mint például kevesebb denaturált fehérjét, kevesebb szabadgyököt tartalmazó zsírt tartalmaz, és a vitaminok is nagyobb arányban maradnak meg a húsban. Ehhez viszont olyan korszerű berendezésekre van szükség, melyek alkalmasak a friss húsok és egyéb olyan összetevők, melyek kiegészítik a készítményt, feldolgozására. Ezen tényezők összessége jelentős mértékben javítja a táp emészthetőségét és növeli az eledel általános minőségét.

Új termelő berendezések

electronics

Számítógépes termelési rendszer

A teljes termelő berendezés egy központi számítógép által vezérelt, mely a gyártási sorozatokat is rendezi. Minden gyártási paraméter automatizált, így lesz biztosított az egyenletes minőség a gyártás során.
daralo

Darálórendszer praktikus mikronizációval

A német Tietjen GmbH-tól beszerzett darálórendszer a legjobbnak számít a kisállat eledel gyártásában. A különleges őrlő rendszer homogén mixet biztosít még a termelési folyamatot megelőzően.
cx2

C2TX extruáló két forgó kúp fejjel

Az amerikai Wenger Manufacturing Inc. cégtől beszerzett berendezés kapacitása 15t/h, mely képes feldolgozni a friss hús akár 50%. A Visán az első európai cég, mely beszerezte ezt a magas műszaki színvonalú berendezést annak érdekében, hogy kisállat eledelt gyártson.
blank

VP szelep

Ez a rendszer biztosítja a keményítő helyes zselatinizációját azzal, hogy automatikusan megszabadul azoktól a termékektől, melyek meghaladják a meghatározott minőségi paramétereket.

Új feldolgozó üzem

26

Új csomagoló berendezés

 • Automatikusan rezgő szállítószalagok
 • 300 tonna tároló kapacitás, ami így kiváló rugalmasságot és gyorsaságot biztosít a gyár számára, amikor a rendeléseket teljesítik.
 • Automatikus csomagoló rendszer 40 silóra bővíthető
 • Csomagoló kapacitás 30 tonna /óra; 1500 csomag / óra
 • Raklapozás, zsugorfóliázás, laminálás
 • Az ügyfelek egyéni igényei szerint tudjuk kialakítani a raklapokat.
27

Raktár mérete

3000 tonnányi tárolókapacitás több mint 5000 m2 áll rendelkezésre a készletezéshez.

Kész termékek

Az összes Visán által gyártott termék célja nemcsak, hogy megfeleljen az összes logikus táplálkozási szükségletnek, hanem az is, hogy egy olyan új technológián alapuljon, mely minden olyan paraméter egyesítését megköveteli, mely szükséges a darálék elkészítéséhez. Ennek alapján, bármelyik, C2TX extrudáló géppel készült termék jobb minőségű és jobban emészthető lesz, mint a hagyományos extrudáló berendezéssel készült hasonló termékek.
"Amikor szerelmes vagy valamibe, azt akarod, hogy tökéletes legyen."

Történetünk

 • 1928

  Vicente Sancho megalapítja a Visan-t, egy az (állati) takarmány gyártása iránt elkötelezett céget.
 • 1970

  Megkezdődik az eledel gyártása kutyák számára egyelőre még a takarmányok gyártására létesített berendezéseken, keksz alakú kutyatáp formájában.
 • 1982

  A Visán úttörő az extrudált gabona előállításával kapcsolatos legújabb technológiák fejlesztésében. Ezzel az új koncepcióval a kisállat táplálás piacán az első helyet foglalja el.
 • 1993

  Az első olyan berendezés telepítése, mely kifejezetten kutyáknak készült extrudált termékeket tud gyártani, INOTEC extrudálóval. Az első fajtaspecifikus tápok fejlesztése.
 • 2001

  Felállításra kerültek a mostani termelő berendezések, melyek Spanyolországban úttörő technológiai berendezéseknek számítanak. A fontosabb gépek: extrudáló és szárító a WENGER MANUFACTURING Inc. cégtől, a világ vezető kisállat eledelgyártó berendezéseit készítő cégtől.
 • 2004

  Megállapodás jött létre James E. Corbinttal, a Nemzeti Kutatási Tanács egyik tagjával, aki kidolgozta az extrudálás folyamatát, és aki a kisállat szektorban nagy tekintélynek számított. Új készítmények kerültek kifejlesztésre, melyek nagyban hozzájárultak a friss húsokkal kapcsolatos eljárások jobbá tételéhez.
 • 2006

  A friss húsokat kezelő üzem létrejötte. A jelenlegi K+F+I központ felállítása, mellyel biztosítottá vált a Friss Hús Koncepció szerinti gyártás alapos megismerése és jobb megértése.
 • 2010

  Az értékesítés jelentős növekedését követően, és a jelenlegi gyár 100%-os termelési kapacitáson történő működésére tekintettel a Visán úgy dönt, hogy határozott célja javítani a kisállatok jólétét, ezt pedig a bizonyosan legmodernebb, Európa szerte a legfejlettebb technológiával működő berendezésekkel éri el.