Termékek


Optimanova

Optimanova szuperprémium kisállateledel

A LEGJOBBAT HOZZA KI KEDVENCÉBŐL

ÉRTÉKEINK:
Cégünk több évtizede foglalkozik kisállat eledelek gyártásával. 2011-ben megnyitottuk az Európa szerte legjobb technológiával rendelkező üzemünket, amelyben a lehető legfejlettebb technológia áll rendelkezésre a kisállat eledelek gyártásához.
ELEDELEINK GYÁRTÁSA HÁROM ALAPVETŐ ELVEN NYUGSZIK:
• MINŐSÉG
• TECHNOLÓGIA
• KÜLÖNBÖZŐ IGÉNYEK FIGYELEMBE VÉTELE

MINŐSÉG
Hivatalosan elismert beszállítóinkkal immáron több évtizede dolgozunk együtt. Kizárólag a helyi termelőktől származó, legjobb minőségű természetes összetevőket használjuk fel. A friss hal egyenesen az Atlanti Óceánból és a Vizcayai-öbölből, a friss hús pedig a legjobb spanyol farmok közül gondosan kiválasztott állatállományból származik. Az összes, cégünk által felhasznált friss húst és halat olyan cégektől szerezzük be, melyek emberi fogyasztásra kínálnak termékeket.

TECHNOLÓGIA
Szuperprémium minőségű eledelt előállítani a megfelelő „konyha” nélkül nem lehetséges, ezért egy olyan egyedülálló rendszerrel rendelkezünk, mely a friss (nem fagyott) húst közvetlenül az előkészítési folyamatba juttatja. A tápszemek kiszárítása egy szintén egyedülálló alacsony-hőmérsékletű rendszer segítségével történik, mellyel elkerülhető a magas hőmérsékletre érzékeny összetevők denaturálódása. Annak érdekében, hogy termékeink teljesen természetes ízvilággal rendelkezzenek, a saját természetes aromáinkat használjuk.

KÜLÖNBÖZŐ IGÉNYEK
Az Optimanova tápcsaládot a kisállatok korától és fajtájától függő táplálkozási követelményeknek megfelelően alakítottuk ki. Sok más gyártótól eltérően, akik ugyanazon tápértékeket alkalmazzák különböző termékeikben, a mi termékeink az adott kisállat méreteire (kis-, közepes- vagy nagytestű), korára (kölyök vagy felnőtt), illetve esetleges speciális szükségleteire való tekintettel lettek kialakítva.
HÁZON BELÜLI GYÁRTÁS
A VISÁN EXKLUZÍV KONYHÁJA
Az összes termékünk a saját high-tech konyhánkban készül. A gyártó gépsor tervezésénél a legfőbb szempont volt, hogy magas friss hús tartalmú termékeket tudjunk előállítani, ami a kisállatok számára a lehető legmegfelelőbb tápláléknak számít, hiszen a termékek természetes úton készülnek. A gondos tervezésnek köszönhetően ezen berendezéseinkkel képesek vagyunk olyan termékek előállítására, melyeknek friss hús tartalma akár 50%. Miután beszereztük az összetevőket, a húst és a halat saját levében főzzük meg. Ezt a főzés után pihentetjük, annak érdekében, hogy a tápszemekben lévő összes tápérték megmaradjon.

AZ OPTIMANOVA TERMÉKSOR

Az Optimanova tápcsaládot azért alkottuk meg, hogy még a legkifinomultabb ízléssel rendelkező kedvenceink igényét is ki tudjuk elégíteni. A terméksor változatosságot kínálva és a különböző szükségletekre figyelemmel bármely életkorban lévő, bármely fajta számára alkalmas. A változatos összetevők hozzájárulnak kisállata jólétéhez és egészségéhez, hatással vannak az állat kedélyállapotára, a szőrének textúrájára és fényére is. A 400g, 800g, és 2kg-os csomagok közömbös gázzal vannak csomagolva, annak érdekében, hogy a különböző összetevők tovább megőrizzék minőségüket. Ezt hívják Fresh-Pack technológiának. A 12kg-s kiszerelés aromazáró csomagolása pedig segít a termék frissességének hosszútávú fenntartásában.

HOLISZTIKUS
Az Optimanova tápcsalád változatos összetevői gondosan lettek válogatva, ellenőrizve és jóváhagyva annak érdekében, hogy fenntartsák a belső szervek funkcionális egyensúlyát. Csak és kizárólag 100%-ban természetes hozzávalók felhasználásával készült, hogy a lehető legjobb egyensúlyban tartsa kedvence anyagcseréjét. Mindezek a tényezők együttvéve az állat küllemében is látszódni fognak.

GMO MENTES
Az Optimanova tápcsalád nem tartalmaz génmódosított összetevőket, így járulunk hozzá a természetes rend fenntartásához.

FRISS HÚS INJEKTÁLÓ RENDSZER
Az egyedülálló friss hús injektáló rendszer (F. M. I. S.) képes akár 50%-nyi friss összetevőt egy formulába belekeverni. A rendszer computerizált és a Feldolgozó Központba integrált annak érdekében, hogy a 100%-osan optimális keverés biztosított legyen. Az elkészítés, akárcsak egy jó házi pörkölt elkészítésekor, két fázist foglal magába: az előkészítést és a főzést. A többi hozzávaló, melyeket lassan adagolnak a friss összetevőkhöz, gondos kiválasztás eredménye és 100%-ban természetes.

TERMÉKEINK NEM TARTALMAZNAK SEMMILYEN MESTERSÉGES ÍZFOKOZÓT, SZÍNEZÉKET,ILLETVE TARTÓSÍTÓSZEREKET. “A FRISS HÚSNAK SZÁMOS ELŐNYE VANA HÚSLISZTTEL SZEMBEN.”

FRISS HÚS
A tápcsalád előállításánál minden esetben friss – nem fagyott – csirke-, nyúl- és lazachúst használunk fel, mint fő összetevőket. Ez a roppant fontos 3 összetevő az emberi fogyasztásra szánt élelmiszergyártásából származik a mechanikailag szeparált húsfeldolgozó eljárásnak köszönhetően. A friss hús használata számtalan előnnyel jár, szemben a húsliszt kizárólagos használatával. Az egyik ilyen előny, hogy a friss hús csak egy hőkezelésen esik át mielőtt tápszem készül belőle. Ezzel szemben a húsliszt két hőkezelésen megy keresztül, az elsőn, amikor a friss húst húslisztté alakítják, a másodikon pedig, amikor a húslisztet tápszemekké alakítják.
A friss hús vagy hal számtalan olyan tápértéket biztosít, amit a húsliszt nem, és ennek következtében a termékek olyan fehérjével készülnek, melyek kevésbé denaturáltak, olyan zsírral, melyek kevésbé oxidáltak, a húsban található vitaminok pedig nagyobb mértékben maradnak meg. Továbbá, a friss hús sokkal ízletesebb, mint a húsliszt.

MONOPROTEIN KONCEPCIÓ
HIPOALLERGÉN
Sok kisállat szenved valamilyen ételallergiában vagy ételintoleranciában. Tápjainkat úgy fejlesztettük ki, hogy ezek a problémák, melyek egyes esetekben igen komolyak is lehetnek, elkerülhetők legyenek. Ezért használunk minden termékünkben egyetlen forrásból származó állati fehérjét. Három forrásból nyerünk állati fehérjét: csirke, lazac és nyúl, melyeket különböző termékekben használunk fel. A különböző állati fehérjék egy terméken belül történő keverése rontja a felszívódást, és árt a táplálék ízletességének is.
HA A TÁPLÁLÉK CSAK EGY ÁLLATI FEHÉRJE FORRÁST TARTALMAZ, AKKOR SOKKAL ÍZLETESEBB ÉS AZ ÍZEK IS ÚJDONSÁGKÉNT FOGNAK HATNI, ÍGY A KEDVENC VÁLOGATHAT A KÜLÖNBÖZŐ ÍZEK KÖZÖTT.

SAJÁT ÍZESÍTÉS

Minden piacon lévő termék lényeges alkotóeleme az ízesítés. Ez lehet természetes vagy mesterséges. Általában a jó minőségű táplálék természetes ízesítéssel készül, de általánosságban ez az összetevő is ugyanattól a beszállítótól származik, mint a recept összes többi alkotóeleme. A végeredmény pedig az, hogy sok termék, ami piacon van, ugyanolyan ízű és szagú, mert a különböző állateledel gyártó cégek ugyanazt az aromát veszik meg. A Visán éveket töltött azzal, hogy kifejlessze a saját, 100%-ban természetes aromáit, melyet friss hús hidrolizálásával sikerült elérnie. Ez azt jelenti, hogy termékeinknek egyedülálló íze és aromája van, melyet a kedvenc azonnal felismer.

EZÉRT LESZ AZ OPTIMANOVA CSAK AKKOR AZ IGAZI, HA AZ A VISÁN EXKLUZÍV KONYHÁJÁBAN KÉSZÜLT.

A FŐ ÖSSZETEVŐK ELŐNYEI

CSIRKE: Nagyon ízletes összetevő, mely lényeges eleme számos fő anyagcsere funkciónak, melyek között szerepel például a pajzsmirigy működése, az antioxidáns védelmi rendszer és az immunrendszer működése.

LAZAC: Kedvezően hat a keringési rendszerre, segít a szívproblémák megelőzésében. Ezenkívül gazdag B3-vitaminban és niacinban, mely segít csökkenteni a koleszterin szintet. A magas D-vitamin tartalomnak köszönhetően a lazac fogyasztás ajánlott a bőr és csontok megerősítése érdekében. Olaja omega-3 zsírsavakban, DHA-ban, és EPA-ban gazdag.

NYÚL: Alacsony koleszterin- és zsírtartalma miatt ajánlott. Fontos ásványi anyagokat tartalmaz, mint például vas, cink, magnézium. Könnyen emészthető hús alacsony kalóriatartalommal.

RIZS: Egy olyan összetevő, mely kitűnően emészthető és könnyen beépül. Ásványi anyagokban gazdag: kalcium, foszfor és vas. Gazdag vitaminokban: niacin, tiamin, riboflavin és D-vitamin, hozzájárul az egészséges bőr, szem és szőr fenntartásához. Segíti az emésztést, és szabályozza a bélmozgást.

RÉPAPÉP: Mind a fermentált és mind a nem- fermentált rostok aránya teszi az egyik legérdekesebb rostforrássá. Stimulálja a bélmozgást és szabályozza a bélflóra jótékony hatását a szervezetre (lactobacilus, bifidus stb.).

INULIN: FOS (frukto-oligoszacharid) forrás, segíti az egészséges emésztést. Stimulálja a bifidobaktériumok fejlődését a bélben. Erősíti az immunrendszert és segíti a B-vitamin szintézisét.

BURGONYA: Kevésbé allergén szénhidrátok forrása. Segíti a hasnyálmirigy működését, jelentősen növeli az ízletességet, magas energiaértékű.

ÉLESZTŐ: Kiváló B-vitamin forrás, segít a szőrzet fényének és a bőr egészségének fenntartásában. Segíti az immunrendszer erősítését. A magas folsav tartalma stimulálja a növekedést, és elősegíti a reprodukciót. Alkalmas méregtelenítésre és a bélflóra regenerálódásának elősegítésére.

CSIRKEOLAJ: Kiváló forrása az energiának és javítja az ízletességet. Gazdag omega-6 zsírsavakban, segíti az izomfejlődést, regenerálja a szöveteket és energiát biztosít, mely hozzájárul az immunrendszer fenntartásához.

HALOLAJ: Bőrallergiával küzdő kutyák számára ajánlott, valamint segít különböző bőrproblémák gyors gyógyulásában. Omega-3 zsírsavakban gazdag, jót tesz a szőrzetnek, bőrnek és az ízületeknek. Immunerősítő.

YUCCA KIVONAT: Védőréteget alkot a bélfalon, ezáltal meggátolja a bélfal károsodását. Szabályozza a bélben a fermentációt, elősegíti a jótékony zsírsavak termelődését, az ammónia termelődését pedig gátolja.

A LEGKÖNNYEBBEN EMÉSZTHETŐ SZÉNHIDRÁTOT ADTUK HOZZÁ
KEMÉNYÍTŐ EGY FORRÁSBÓL ÉS/VAGY GABONAMENTESSÉG
Vannak olyan növények, melyek allergiát váltanak ki kedvencünkből, vagy hiperimmun betegségeket okoznak nekik. Az ilyen összetevőknek, mint például a búza vagy a szójabab, rossz hírük van a kisállat eledelek gyártásában. Bár ez az állítás igaz, nem jelenti azt, hogy az összes gabonaféle káros, és azt sem, hogy az összes zöldség és gyümölcs jó lenne. Mi a rizst választottuk, mint a keményítő egyetlen forrását, és némely termékben a rizst burgonyára cseréltük. Mindkét összetevő tökéletesen alkalmas az állatok táplálására, ugyanúgy, mint az emberi étkezésre.

MIÉRT A BURGONYA?
A burgonya a legemészthetőbb szénhidrát forrás, ami a gabonafélék alternatívájaként szolgálhat. Segíti a hasnyálmirigy működését, jelentősen növeli az ízletességet, magas energiaértékű. A RIZSHEZ HASONLÓAN ALKALMAS A GASTROENTERITIS SZERŰ TÜNETEKRE

MIÉRT RIZS?
A rizs a legkönnyebben emészthető gabonaféle, mely biztosítja a szénhidrátok maximális felszívódását. Ez az az energiaforrás, melyet az állat először használ fel, így főleg aktív állatok számára kiváló. Különösen könnyen emészthető összetevő, mely könnyen beépül. Ásványokban gazdag: kalcium, foszfor, vas. Vitaminokban gazdag: niacin, tiamin, riboflavin, D-vitamin, melyek elősegítik az egészséges bőr, szem és szőrzet kialakulását.
TÁMOGATJA AZ EMÉSZTÉST ÉS SZABÁLYOZZA A BÉLMOZGÁST

Kitűnő emészthetősége miatt alkalmas a bél- nyálkahártya helyreállításához gastroenteritis után (összehúzó hatás).
KORLÁTOZOTT SZÉNHIDRÁT
A megfelelően hidrolizált vagy kellően apró darabokra tördelt rizs és burgonya, melyek így a kutyák és macskák emésztőrendszerében fel tudnak szívódni, biztosítják a leggyorsabban és leghatékonyabban felhasználható glükóz forrását. A szénhidrátok 15–20%-os mérsékelt jelenléte megfelelő, tehát elegendő, de nem eltúlzott a megfelelő táplálkozáshoz, tekintettel házi kedvenceink megváltozott szokásaira, életére és aktivitásukra, de figyelembe véve az őseiket, akikhez néha hasonlítjuk őket.
TERMÉSZETES ANTIOXIDÁNSOK:
Az Optimanova összes tápjának magas a természetes antioxidáns tartalma (tokoferolok, A, C és E vitaminok), így biztosítva magasszintű védelmet a szabadgyökök káros hatásai ellen.
TERMÉSZETES ÖSSZETEVŐK:
Az Optimanova terméksor kizárólag 100%-ban természetes összetevőkből készül. Nem tartalmaz mesterséges ízfokozót, színezéket és mesterséges antioxidánsokat sem.